Берое спечели втора победа в първенството

Най-резултатна за победителките бе Мария Желязкова

Женският баскетболен отбор на Берое записа втората си победа от началото на сезона в държавното първенство. В мач от 5-ия кръг старозагорки се наложиха като гост с категоричното 92-53 над столичния Септември в зала „Румен Пейчев”. По този начин „зелено-белите” прекъснаха негативната си серия от две поредни загуби в шампионата и вече с баланс 2-2 заемат третата позиция в класирането.

Иначе най-резултатна за победителките бе Мария Желязкова, която завърши с 20 точки, към които добави 5 борби и 4 асистенции. 14 точки и 8 борби добави Анна Римпова, а с 13 и 7 асистенции приключи Вили Крачолова. За домакините Кристина Манолова отбеляза 17 точки, а с 11 и 9 асистенции се отчете Ивона Илиева.

В събота мъжкият отбор на Берое инкасира третата си загуба от началото на сезона в НБЛ. Играчите на Любо Минчев отстъпиха с 65:84 в гостуването си на Балкан Ботевград. Въпреки загубата заралии остават на второто място в подреждането с баланс от 5 победи и 2 загуби, колкото има и третият Академик Бултекс 99.

starozagorci.com