Плевнелиев ще назначи новия командващ на ВВС ген. Цанко Стойков

Бригаден генерал Цанко Стойков ще получи висше офицерско звание „генерал-майор”

На церемония от 14.00 часа на „Дондуков“ 2 днес, държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Росен Плевнелиев ще удостои с висше офицерско звание военнослужещи от Българската армия:

Бригаден генерал Цанко Стойков ще бъде назначен на длъжността командир на Военновъздушните сили и ще получи висше офицерско звание „генерал-майор”.

Полковник Димитър Иванов ще бъде назначен на длъжността командир на 24-та авиационна база и ще получи висше офицерско звание „бригаден генерал”.

Полковник Пламен Йорданов ще бъде назначен на длъжността командир на 61-ва механизирана бригада и ще получи висше офицерско звание „бригаден генерал”.

Полковник Илко Йорданов ще бъде назначен на длъжността командир на Националната гвардейска част и ще получи висше офицерско звание „бригаден генерал”.

Държавният глава освобождава бригаден генерал Груди Ангелов от длъжността командир на 61-ва механизирана бригада и го назначава на длъжността началник на Военна академия „Г. С. Раковски“, като го удостоява с висше офицерско звание „генерал-майор”.