Уволнен е шефът на природен парк „Странджа”

Животът

13-12-2016, 14:27

Снимка:

strandja.bg

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Купон на горски в Несебър в деня на траур. Премиерът иска уволнения

Димо Димов се оказал на купона в Несебър в деня на национален траур

Тези, които са празнували в деня на национален траур, негодници бих ги нарекъл, всички съм ги уволнил! Това обяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в село Хитрино, където продължава обезопасителната операция на района.
Сред уволнените е и шефът на природен парк „Странджа” Димо Димов, съобщава Флагман.бг.
Припомняме, че в събота в Хитрино дерайлира товарен влак с опасни вещества. Това доведе до мощен взрив, който разруши десетки постройки. До момента се съобщава за седем загинали, но има и тежко ранени с опасност за живота.
В понеделник бе обявен ден на национален траур. От Би Ти Ви обаче хванаха в същия ден служители на горски стопанства, включително и от Шуменско (района на взрива), да празнуват след семинар в Несебър.
От земеделското министерство днес съобщиха имената на шестима, които са уволнени заради това. 
„Във връзка с провеждането на работна среща - семинар в Несебър, протекъл по начин, който не е съобразен с обявения ден на национален траур за жертвите от с. Хитрино, министърът на земеделието и храните Десислава Танева освобождава от длъжност всички служебни лица, участвали в организацията по събитието, а именно:
- зам.- директорът на Регионална дирекция по горите – Варна инж. Иван Стоянов
- директорът на Лесозащитна станция – Варна инж. Мария Кирилова
- директорът на Регионална дирекция по горите – Шумен инж. Емил Гелов
- директорите на природните паркове: „Шуменско плато“, „Златни пясъци“, „Странджа“ - инж. Сашо Кунев, инж. Юлия Тумбаркова и инж. Димо Димов”, се посочва в информацията.
Бойко Борисов каза, че ще се срещне и ще говори с представителите на Реформаторския блок, които днес взеха третия мандат за съставяне на правителство. Премиерът обаче повече не коментира темата с аргумента, че в момента го интересува единствено какво се случва в Хитрино.