Драгомир Стойчев е спортист №1 на Добрич за 2016 година

Спорт

13-12-2016, 17:29

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Левски" и "Добруджа 07" стартират за Купата на ЦЕВ

При отборите безапелационен победител е шампионът на България Добруджа 07

Борецът Драгомир Стойчев е спортист №1 на Добрич за 2016 година. На второ място е състезателката по вдигане на тежести Даяна Димитрова, трети – диагоналът на ВК Добруджа 07 Жулиен Георгиев.
Призовата десетка допълват Пеньо Пенев /КК „Самурай”/, Радосвета Симеонова /СКЛА „Добруджа 99”/, Илиян Илиев /ХК Добруджа/, Йордан Атанасов /СК „Вдигане на тежести-Добрич”/, Юндер Бейтула /СК „Вдигане на тежести-Добруджа”/, Галин Костадинов /СКЛА „Добрич”/, Аслахан Мехмедова /Боксов клуб „Добруджа”/.
При отборите безапелационен победител е шампионът на България Добруджа 07, следван
от хандбалния Добруджа и карате клуб „Самурай”.
При младите спортни таланти на Добрич на първо място е класиран шахматистът Момчил Петков от ШК „Енергия 21”, пред Тулчан Мехмед /КК „Самурай”/ и Стелиян Иванов /СК „Вдигане на тежести-Добрич”/.
Всички номинирани спортни надежди на Добрич ще получат грамоти, както и премия от 150 лева от фирма „Изида”, обяви Младен Матеев.
На днешното заседание на ПК „Спорт и младежки дейности”, където бяха утвърдени резултатите от анкетите, присъства и президентът на Клуба по канадска борба „Хищник” Захари Стоянов, който постави въпроса за класирането на състезателите с увреждания. Според него те не трябва да бъдат в отделна класация, защото също полагат труд и тренират усилено. Стоянов определи грамотата, с която ще бъдат удостоени всички спортисти с увреждания, като „потупване по рамото”.
Председателят на спортната комисия Младен Матеев се съгласи, че мястото на спортистите с увреждания не е в отделна класация, а е трябвало, когато се изготвя новата наредба, да бъде взето под внимание и мнението на спортистите с увреждания. Той обаче бе категоричен, че церемонията за награждаване на най-добрите спортисти и отбори на Добрич не бива да се разглежда като „начин на финансиране”, а като „празник на спорта в нашия град в края на годината”.  
В крайна сметка, всички членове на спортната комисия се обединиха около мнението, че трябва да бъдат намерени спонсори, които да осигурят парични премии и за всички спортисти с увреждания. Дали ще бъдат намерени такива, и в какъв размер, ще разберем на церемонията.
Награждаването на най-изявените спортисти ще се състои в понеделник, 19 декември, от 13.00 часа на тържествена церемония в зала УСШ.

Източник: ИА Добруджа