Пловдив е с най-активните училища в страната за поредна година

За трета поредна година училищата в Пловдив се включват изключително активно в събитията от кампанията NowWeMOVE, координирана от сдружение “БГ Бъди активен“. Община Пловдив подкрепя инициативата и осигурява награди за отличите се училища през тези години – добра практика, която беше промотирана от БГ Бъди активен на национално ниво.

Награждаването на най-активните училища в Пловдив ще се състои традиционно в община Пловдив днес от 11:30 часа. На церемонията ще присъстват представители на всички участвали училища, а сдружение „БГ Бъди активен“ ще обобщи добрите практики от последната година. Наградите ще бъдат връчени от зам.-кметът Георги Титюков.
В Деня на спорта взеха участие над 5000 ученици и 870 учители/родители от общо 26 учебни заведения, с което Пловдив взема първенството по участие в страната.

Тази година събитията се отличават с голямо разнообразие, включване на традиционни и иновативни физически активности, широко отразяване в социалните медии и привличане на родителската общност в подкрепа на спорта и физическата активност на подрастващите. С това постижение, България пък се нарежда на второ място в цяла Европа, като единствено инициаторите на инициативата – Унгария, с 10 годишна традиция в събитието има по-голям брой участващи училища и ученици.