Второ за сезона и последно за 2016 година домакинство на Марица

Днес сряда, Марица (Пловдив) посреща Славия (София) във втория си за сезона домакински мач от женската Национална волейболна лига. Срещата е от втория кръг на държавното първенство и бе отложена заради участието на Жълто-сините в Шампионската лига. Това ще е и последният официален мач на волейболистките на треньора Иван Петков, както и последният двубой изобщо от програмата на НВЛ, за календарната 2016 година.

Пловдивчанки вече са сигурен първенец на първия полусезон въпреки че имат един изигран мач по-малко от прекия си конкурент Раковски (Димитровград). Марица поддържа перфектен актив от 6 успеха, 18 точки и 18:0 гейма в шестте си мача дотук и ще се опита да продължи с чистите победи и в сблъсъка си с Белите от София.

Славия от своя страна има 4 победи и 12 точки от шест мача и е на четвърто място във временното класиране, като ще “зимува” там независимо от резултата в Пловдив утре. Все пак, ако се поздравят с успех, гостенките ще догонят третия Казанлък Волей (Казанлък) по брой победи и ще увеличат сериозно шансовете си в борбата за разпределение на медалите.

Мачът Марица - Славия на 14 декември в зала Пловдивски университет е с начален час 18:00 б.в.

Билетите са в продажба онлайн и в цялата мрежа на Ticketportal, като ще се предлагат и на място в залата преди мача. Цената на билета е 3 лева, а за ученици и пенсионери входът ще е безплатен.