Първо заседание на Общински съвет за намаляване на риска от бедствия

С пълно единодушие се прие план за работа за 2017-та година

Общински съвет за намаляване на риска от бедствия (ОбСНРБ) проведе първото си заседание днес. По време на заседанието беше избран състав, в който влизат кметът Иван Тотев като председател, заместник-кметове от Община Пловдив – Георги Маринов, Златин Велев, Амелия Гешева, Георги Титюков, Димитър Кацарски, директорите на ОП „Чистота“, ОП“ Градини и паркове“, Пловдивски общински инспекторат, Общинска охрана и други.
Разгледани бяха въпроси, свързани с подготовката на есенно-зимния период на пътната инфраструктура, проверка на потенциално опасните обекти. С пълно единодушие се прие план за работа за 2017-та година, когато ще се организират мероприятия с доброволческото формирование с цел учебни състезания, обучения и информиране на населението. Съветът ще заседава при необходимост, т.е. при кризи от различен характер.
Функциите и задачите на ОбСНРБ са пряко свързани и съобразени със Закона за защита при бедствия и правомощията му са на територията на общината. Разработва и координира дейностите по изпълнението на общинската програма за намаляване на риска от бедствия.