Две премиери на сцента на Драматичния театър

Едноактните оперети-буфа „Крокфер“ и „Драгунет“

Утре от 19,00 часа на сцената на Драматичния театър „Гео Милев“ в Стара Загора ще се състои премиерата на двете едноактни оперети-буфа „Крокфер“ и „Драгунет“, съобщиха от пресцентъра на Операта.

Рядко изпълняваните оперетни заглавия „Крокфер“ и „Драгунет“ се представят за първи път в България. Спектаклите се осъществяват от млад, талантлив и ентусиазиран екип, който с голямо вдъхновение и респект към гения на Жак Офенбах, обещава необикновено и вълнуващо преживяване за всички почитатели на красивата френска музика. Режисьор е Славчо Николов, диригент - Пиер Валтер, сценография и костюми – ГЕНДОНИ, пластика – Ромина Славова, участват солистите Милко Михайлов, Александър Баранов-гост, Георги Динев, Нели Нечева, Веселина Андреева-гост, Пламен Асенов, Евгений Арабаджиев, Анита Шишкова-гост, Емилия Джурова, Тереза Бракалова – гост, солисти балет, оркестър на Държавна опера-Стара Загора.

Преди началото на първия спектакъл проф. Божидар Димитров ще направи своеобразно представяне на епохата и събитията, на фона на които се развива действието.Той пристига специално за случая и ще говори пред публиката в залата на Драматичен театър Гео Милев.