Няма катастрофи на разклона за село Марково, светофара работи

Стремежът на ръководството на Областна дирекция на МВР – Пловдив е подобряване безопасността на пътя и намаляване на жертвите и ранените в региона

От сектор “Пътна полиция” отчитат ефективност от поставената светофарна уредба на кръстовище между околовръстен път на град Пловдив /част от главен път ІІ-86 Пловдив – Смолян/ и продължението на ул. “Димитър Талев” /разклон за село Марково/.

След направен анализ на пътнотранспортната обстановка в този участък е установено, че от 18 октомври, когато съоръжението е въведено в експлоатация, няма регистрирани пътнотранспортни произшествия.
Независимо от високата интензивност на движение през цялото денонощие, пресичането на кръстовището с действащата светофарна уредба осигурява безопасни условия за преминаване, за което спомагат допълнителното осветление и изградената сигнализация с пътни знаци и хоризонтална маркировка.
Сектор “Пътна полиция” ще продължи да следи отблизо и да анализира трафика в района на кръстовището, като се ангажира своевременно да уведомява стопаните на пътя Областно пътно управление – Пловдив и Община “Родопи” за възможни затруднения и необходими промени в режима на работа на светофарната уредба.
Стремежът на ръководството на Областна дирекция на МВР – Пловдив е подобряване безопасността на пътя и намаляване на жертвите и ранените в региона. В тази връзка се отправя апел към всички участници в движението да спазват правилата, да бъдат дисциплинирани и да проявяват взаимно уважение и толерантност.