Дипломира се 66-ти випуск лекари на Медицинския факултет в Пловдив

Мисия Пловдив

16-12-2016, 08:22

Снимка:

Медицински университет – Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

66 медицински сестри и акушерки се дипломират в МУ-Пловдив

55 стоматолози от МУ-Пловдив се дипломират

Награда „Златен Хипократ” за д-р Петър Русенов - отличник на Медицинския факултет в Пловдив от випуск `2016

За 66-ти път Факултетът по медицина на Медицински университет в Пловдив тържествено ще раздаде дипломи на завършилите медици. Церемонията ще се състои днес от 11.00 часа в Голямата зала на Драматичен театър Пловдив.

Най-големият факултет на МУ-Пловдив ще представи пред родители и медицинската общност най-значимото си постижение - 131 лекари, подготвени за професионална реализация в най-хуманната професия.

„В едно от най-трудните и действително тежко следване - това по „Медицина”, випуск-2016 доказва, че целите на преподавателите и студентите са едни и същи – подготовката на знаещи, можещи висококачествени специалисти, способни да се реализират навсякъде по света.“ - коментира Деканът на МФ - професор Николай Бояджиев, като допълни: „От името на академичната колегия на Медицинския факултет сме благодарни и горди с успехите на випуск-2016. Тяхната промоция е значим финал на годината и едновременно прекрасен, мотивиращ старт за настъпващата 2017-та” - подчерта преди тържествената церемония професор Бояджиев, декан на Медицинския факултет в Пловдив.

От дипломираните 131 завършващи, 91 са български и 40 са чуждестранни студенти (от Гърция, Белгия, Турция, Индия, САЩ и Великобритания). С “отличен” успех от следването и държавните изпити са 43 дипломанти; средният успех от следването на завършващите е „мн. добър” – 4.88, а от държавните изпити е „мн. добър” – 5.12.

Петър Русенов е пълният отличник (с 6.00 от следването и от държавните изпити) на випуска. Той ще бъде удостоен с плакет „Златен Хипократ”. На церемонията ще бъде обявен и носителят на специалната Награда на факултета по медицина „Прометей“. Призът се връчва на излъчен от студентите-медици най-активен и инициативен по време на следването си завършващ студент.

Лекарската гилдия е подготвила също специални награди, които ще бъдат връчени от д-р Венцислав Грозев, председател на Българския лекарски съюз.

Тазгодишният «Промотор» на випуска е проф. д-р Чавдар Стефанов, дмн (ръководител на Катедра „Анестезиология, спешна и интензивна медицина“ на МУ-Пловдив).