Изпратен е вторият транш от дарения за Хитрино

Мисия

16-12-2016, 12:17

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

1000 пакета с брашно и 2160 бутилки олио тръгнаха от Велико Търново

Вторият транш от даренията, постъпили по време на обявената от кмета на Велико Търново Даниел Панов благотворителна кампания за Хитрино, бе изпратен днес към разпределителния пункт в село Тимарево. 1000 пакета с брашно и 2160 бутилки олио до часове ще бъдат на разположение на жителите на шуменското село, засегнато след влаковия инцидент.

Даниел Панов благодари на великотърновския бизнес и жителите на старопрестолния град, които се отзоваха на призива му за солидарност и подкрепа към хората в с. Хитрино. Досега в акцията бяха събрани голям брой чисто нови постелъчни материали – завивки, възглавници, чаршафи, хавлии, дълготрайни хранителни продукти – варива, ориз, консерви, захар и сладкарски изделия, макарони. Първият транш потегли към пункта в с. Тимарево на 14 декември.

Даренията са дело на фирми, работещи в сферата на хлебопроизводството, хранително-вкусовата промишленост, текстилната индустрия и търговията с бързооборотни стоки. Част от благодетелите се включиха в благотворителната кампания с парични средства. Цялата акция е координирана и с регионалната структура на Българския червен кръст.

Оповестена е и банкова сметка на Община Хитрино: BG95DEMI92403100181704, DEMIBGSF - в лева; BG36DEMI92403400114526, DEMIBGSF - в евро, "ТЪРГОВСКА БАНКА Д" АД. Дарителската сметка е публикувана и на уеб-страницата на Община Хитрино: http://www.hitrino.org.