И Памела Андерсън се замисли за руски паспорт

Актрисата посети Москва и заяви, че няма нищо против да има и руско гражданство

Представителката на Консултативния съвет на Международния фонд за хуманно отношение към животните (IFAW), актрисата Памела Андерсън не изключва възможността да вземе руско гражданство, пише Интерфакс .

"Обичам Русия, обичам да идвам тук, чувствам руската култура близка. Имам един канадски и американски паспорт, защо да не получа руски паспорт?", заяви Андерсън по време на пресконференция в Москва. Плеймейтката отбеляза, че има руски корени чрез далечни роднини на майка си.

Памела Андерсън не е първият чужденец, който няма нищо против да получи руски паспорт. Наскоро някои руски медии съобщиха, че Орнела Мути също ще получи руско гражданство. Говорителят на руския президент Дмитрий Песков, обаче, по-късно заяви, че Кремъл не е получават молба от Мути за гражданство на Руската федерация.

На 3 ноември с решението на руския президент беше предоставено руско гражданство на американския актьор Стивън Сегал .

По-рано руски паспорт получи и френския актьор Жерар Депардийо, съответния президентски указ бе подписан на 3 януари, 2013, причината Депардийо да се премести в Русия бяха промените в данъчния закон на Франция.

Известни американски спортисти също се възползваха от възможността да спестят данъци в Америка и поискаха руско гражданство, което не им бе отказано. Руските медии тръбят на дълго и нашироко подобни новини с пропагандна цел.