Коледа идва и в Народната библиотека

Четири дена отредени на коледните празници организират от Народна библиотека "Иван Вазов"

През следващата седмица в НБ „Иван Вазов“ – Пловдив по повод Коледните и новогодишни празници ще се осъществят три събития и инициативи.

От днес до 23-ти декември ще се проведе „Седмица без глоби и санкции“ . Всички читатели, които са пропуснали сроковете за връщане на заети книги, ще имат възможността да го сторят без глоби и санкции. По този повод библиотеката се  обръща към своите ползватели с призива: Върнете и вземете нови книги за празничните и почивни дни!

В същия период от 16.30 –до 18.00 ч., детският отдел очаква своите малки почитатели в „Коледна джуджилница II“. Събитието събира в едно думичките „джудже“ и „работилница“и е насочено към децата, които създават сами украшения за елха, подаръци, опаковки и творчески пресъздават предметите, които свързват с Коледа. Празникът се организира по този начин за втора година и затова е „II“

На 19-ти декември от 18.00 ч. на фоайето на първия етаж ще се открие празнична изложба-базар „Усещане за Коледа“. Интересното тук е, че ще бъдат представени ръчно изработени коледни сувенири, дело на библиотекарки и други служителки на библиотеката, които тук се представят в различна, творческа светлина. Участват Галя Стойчева, Васка Тонова, Анета Портева, Ирен Чанкова, Лила Власакова, Еница Коева.