Анонимен свидетел по делото на Перата

Животът

19-12-2016, 11:18

Снимка:

burgasnews

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тръгва първото дело за лов на бежанци срещу Перата

Низамов е обвинен и за това, че в апартамент в Бургас е държал високорискови наркотични вещества

С разпит на свидетели продължава днес в Бургаския районен съд процесът срещу Петър Низамов - Перата за незаконното задържане на мигранти. На днешното заседание се очаква да дойдат  поемните лица, присъствали по време на претърсването на жилището на обвиняемия.  Съдът ще изгледа информацията в приложените по делото 4 броя дискове. За допускане на допълнителна експертиза, съдът ще се произнесе след преглеждане на записите. Предстои изслушването и на анонимния свидетел по делото. 
Перата е обвинен за това, че на 10 април, в землището на малкотърновското село Евренозово, противозаконно е лишил от свобода, като е задържал и вързал трима афганистанци на възраст 18 г. и 19 г. В началото на 2016 г. Петър Низамов, чрез социалните мреци, запова да организира неформална група, самоопределяща се като цивилни отряди за защита на българските майки и вярата.
Низамов е обвинен и за това, че на 12 април, в апартамент в Бургас, без надлежно разрешително, е държал високорискови наркотични вещества – коноп с нетно тегло 1.015 гр.