Най-опасната цистерна ще бъде изведена от Хитрино днес

Взети са допълнителни мерки срещу евентуални терористични актове и у нас

Остава само 1 цистерна, която е и най-опасната. Цяла нощ е изпразвано нейното съдържание, в рамките на деня вероятно това ще се случи. Това заяви от Хитрино главният секретар на МВР Георги Костов.
"Силно се надявам това да се случи в рамките на деня. Веднага след това ще се задейства план, съставен заедно с общинското ръководство и кмета, предвиждащ собственик на имот, наш служител и експертно лице от „Пожарна безопасност и защита на населението“ да влизат в къщите в отцепения район", каза главният секретар на МВР. "Ще бъдат направени замервания за концентрация на опасни вещества. Имаме готовност и специализирана техника, която да осигури, при необходимост, вентилиране на къщите, за да няма опасност за хората. Ще бъдат проверени всички къщи“, заяви Георги Костов.

Взети са допълнителни мерки срещу евентуални терористични актове и у нас. Няма как да не вземем мерки на фона на изострения риск след случващото се в Европа. Конкретна заплаха за нашата територия не е регистрирана, коментира още Георги Костов.