Ердоган: Убийството на Андрей Карлов е провокация

Днес в Москва ще се проведат планираните по-рано срещи между външните и военните министри на Русия, Иран и Турция

Русия и Турция съвместно ще разследват убийството на руския посланик в Анкара Андрей Карлов. Тази договорка бе постигната след разговора между двамата президенти Владимир Путин и Реджеп Ердоган, след като посланикът на Москва в Анкара бе убит в покушение на откриването на изложба в галерия в турската столица. По време на разговора руският президент Владимир Путин е поискал гаранция от турския си колега, че ще бъде гарантирано увеличаването на охраната на дипломатическата мисия на Москва в Анкара, както и на останалите й дипломатически представителства, съобщават световни агенции. 

Ердоган определи случилото се като провокация, целяща да спре подобряването на руско-турските отношения.

Руски следователи предстои днес да отпътуват за Анкара, за да разледват на място покушението срещу посланика на Русия в Турция. Според властите в Анкара, зад убиеца на руския посланик в Турция стои терористичната организация на Фетуллах Гюлен. Полицията арестува петима по подозрение за връзка с покушението срещу руския посланик.

Днес в Москва ще се проведат планираните по-рано срещи между външните и военните министри на Русия, Иран и Турция, които късно снощи пристигнаха в Москва. След пристигането в руската столица първият дипломат на Турция още веднъж изрази своите съболезнования за убития руски посланик и каза, че е готов да се види, ако трябва, с президента Владимир Путин.