Късметлията, който спечели „Ауди” в Банско, с уникална съдба

Две вълнуващи истории на откриването на сезона под връх Тодорка

Ивайло Тонов, който спечели „Ауди” от играта „Ловци на съкровища” по време на откриването на новия сезон в Банско, се оказа с невероятна съдба. Изминаващата 2016 г. е била най-вълнуващата за 39-годишния врачанин, който след няколко дни има рожден ден.

От много малък Ивайло живее в семейство с четири деца, но знае, че има още пет кръвни братя и сестри, които не познава и живеят при други семейства. Ивайло е най-големият. От малък искал да събере своя род, но не знаел къде да търси петимата си близки. В продължение на почти 40 години живеел с примирението, че това няма да се случи. Само преди месец обаче единият от изоставените братя на Ивайло намерил начин да открие истинското си семейство. Покрай тази вълнуваща среща, заедно и задружни, братята и сестрите открили и останалите четирима. Така, деветте деца се запознали през последния месец.

Единият брат на Ивайло, който доскоро не познавал семейството си, е и виновникът, който записал Ивайло за емблематичната игра „Ловци на съкровища” в Банско. Там, част от голямото семейството се среща през миналия уикенд. Ивайло до последно се колебаел дали да пътува към топ курорта ни, а минути преди старта на играта бил напът да се откаже и от участието. Късметът обаче неотлъчно бил до него и минути след като влиза, за да търси сандъче със заровена награда под снега на Бъндеришка поляна, Ивайло излиза със сандък номер 4, където е скрита наградата „Ауди” А3.

„Когато Део ме извика на сцената оставаха само две награди, едната от които беше колата. Отворих сандъчето и видях, че пише „Ауди”, но мислех че някъде отстрани с малки букви ще пише друга награда и не вярвах, че аз съм спечелил. Вълнението беше огромно. Виждах надписа и не можеш да повярвам”, сподели големият късметлия. „Всички ме питат дали ще продам „Аудито”. Не, няма да го продам, разбира се! То е моят късмет! В Банско открих късмета и имах голямото щастие до мен да е моето голямо преоткрито семейство”, добави Ивайло.

Друг гост на откриването на сезона в Банско бе 84-годишният Асен Тренчев от Благоевград. Той взе участие и в играта „Влез в отбора на шампиона”. Състезанието бе между да отбора – на ски легендите Марк Жирардели и Фриц Щробл, като всяка звезда бе подкрепена от по 20 аматьори. Именно 84-годишният Асен беше един от тях в отбора на Жирардели и се спусна по писта „Томба” за по-малко от минута. Най-бързият участник в същата игра бе Венчо Дамянов, който спечели сезонна карта от „Юлен”.