Продължава издирването на рибарите край Шабла

Добруджанци

21-12-2016, 09:08

Снимка:

pixabay.com

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Военноморски хеликоптер издирва изчезнали рибари край Дуранкулак

Мъжете са излезли в морето с четириметрова дървена лодка

Издирването на изчезналите рибари от Дуранкулак бе временно прекратено снощи, съобщи комодор Георги Мотев – ръководител на дирекция „Аварийно-спасителна дейност в ДА Морска администрация. Ако времето позволява издирвателните дейности ще бъдат продължени и днес.

Издирването ще продължи, съобщи за Радио Варна и кметът на село Дуранкулак Веселин Йорданов.По думите му, рибарите са млади мъже с опит в професията. Според Йорданов времето в понеделник е било хубаво и едва ли е било предпоставка за случилото се. Той разказа, че според местните хора мъжете трябвало да приберат инвентар от морето преди очакваното влошаване на времето. При обичайни обстоятелства това отнема не повече от час.

Сигналът за изчезването на рибарите е бил подаден в понеделник в 19,30 часа. Според корабособственика от Балчик Красимир Петров намирането на рибарите е възможно единствено с хеликоптер. Той уточни, че мъжете са излезли в морето с четириметрова дървена лодка, която е много малка и не се засича от радарите. Задействането им е възможно от малка дистанция.

Въпреки нулевата видимост в района, доброволци са проверили брега от Дуранкулак до Камен бряг, съобщи кметът на селото Веселин Йорданов. Заради каменистия бряг при Тюленово рибари са проверявали днес районът с лодки откъм вода. 

По–рано днес екипажът на военния хеликоптер "Пантер" прелетя над половината от зоната между Дуранкулак и нос Шабла, но без резултат. В търсенето на двамата рибари участват още служители на "Морска администрация", "Гранична полиция" и доброволци, съобщава радио ВАрна.