Въвеждат видеонаблюдение в детските заведения и реконструират пътни артерии в Бургас

Мисия Бургас

22-12-2016, 11:06

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Коледни тържества в разложките детски градини

Поетапно ще се усъвършенства и видеонаблюдението в и около училищата

От следващата година започва изграждане на видеонаблюдение във всички ясли и детски градини на територията на Община Бургас. Целта е засилване мерките за безопасност на децата.
Поетапно ще се усъвършенства и видеонаблюдението в и около училищата, както и ще се въведе единна система за сигурност там, синхронизирана с полицията. Мерките ще включват – начин и брой дни за архивиране на видеозаписите, задължителни действия на охранителите, определяне на служебните лица, които ще отговарят и осъществяват контрол, координация с полицията и т.н. 
Като част от мерките за безопасност на движението ще бъдат реконструирани основни артерии от пътната инфраструктура: 
Проектиране и изграждане на нова улица 35, съгласно ПУП на ж.к. Зорница;
Реконструкция на ул.Одрин;
Проектиране на улици в т.ч.: Проектиране на крайния участък на ул."Ангел Димитров" в кв.Сарафово и обръщало на автобус №15 и изготвяне на проекти за улици в ж.к."Зорница" и ж.к. "Изгрев"; проектиране на кръстовище до МБАЛ в ж.к. "Зорница" при подхода за бл.1; проектиране на ІІІ етап от улица в ж.к. "Изгрев";
Реконструкция на общински път Банево-Изворище;
Рекострукция на улица Крайезерна, изграждане на буферен паркинг. С реализацията на проекта ще приключи изграждането на Южния обход на Бургас, което ще осигури транзитно пътуване към Южното Черноморие и Малко Търново. Като част от проекта е предвидено и изграждането на ново дясно платно. 
През следващата година ще се въведе интегрирано управление на трафика. То включва система за интегрирано управление на обществени паркинги, проектиране на буферни паркинги и умни кръстовища.