Ница стана есенен шампион на Франция

ПСЖ се доближи до първото място, Марсилия върви добре

Ница стана есенен шампион на Франция. След 19-ия кръг "орлетата" водят класирането с 44 точки. Тимът на Люсиен Фавр завърши драматично сезона. Гостуването на Бордо завърши с нулево равенство и два червени картона в последните минути на мача на Марио Балотели и Юнес Белханда.

ПСЖ се възползва като спечели убедителна победа на "Парк де Пренс" с 5:0 над Лориен. Така Унай Емери си върна треньорското самочувствие,а Кавани и съотборниците му се доближиха още повече до върха. Монако спечели трудно у дома с Каен с 2:1 и остана втори. Четвъртия Лион взе домакинска победа с 2:0 над Анже. Пети е приятната изненада Гингам. На шесто място се изкачи Марсилия. Отборът спечели трудна победа като гост над Бастия с 2:1. Треньорът Руди Гарсия започва да придава нужната увереност на отбора и се очаква през пролетта марсилци да се борят за челните места където винаги са имали амбиции да бъдат.
На първото място във временното класиране е Ница с 44 точки,след това са Монако с 42,ПСЖ с 39,Лион с 34 и Гингам и Марсилия с по 30.
Пролетния сезон започва в средата на януари. Още в началото има интересно дерби между Марсилия и Монако. Другите интересни срещи са Рен- ПСЖ, Ница - Метц и Каен - Лион.