Община Павликени дарява 4000 лева в помощ на пострадалите от Хитрино

Велико Търново Лайф

22-12-2016, 18:40

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Средствата ще бъдат осигурени от бюджета на Общината

4000 лева финансова помощ за пострадалите в с.Хитрино ще осигури Община Павликени. Решението подкрепиха общинските съветниците на проведеното на редовно заседание на Общинския съвет.

Местният парламент прие да направи финансова помощ за пострадалите от катастрофата и взрива в с.Хитрино по предложение на председателя на Постоянната комисия за младежта, спорта и туризма Христо Кавалски.

Средствата ще бъдат осигурени от бюджета на Община Павликени и от бюджета на Общински съвет – Павликени и ще бъдат предоставени по сметка на Община Хитрино, като  изрично се подчертава  да се използват за ликвидиране последствията от разрушителната катастрофа от 10 декември в селото.

В Павликени вече премина благотворителният базар на учениците от СУ „Бачо Киро“ в подкрепа на хората от с.Хитрино. С благотворителни инициативи се включиха и другите училища в града.

Община Павликени за пореден път се отзовава в подкрепа на пострадали от тежки инциденти български граждани. След решения на Общинския съвет, местната власт дари битова техника на жителите на градовете Килифарево и Дебелец, както и финансова помощ на Община Мизия, които пострадаха от наводнения през миналите години.