Ограничават движението на камиони около Коледа

Арт и Стил

23-12-2016, 09:40

Снимка:

bulgariautre.bg, архив

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и по-спокойно пътуване

Днес - 23 декември, последният работен ден преди трите почивни дни за Коледа, от 16 ч. до 20 ч., се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и по-спокойно пътуване. Очаква се интензивно движение на изходите на София, по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“ и път I-1 (Е-79) София - Кулата.

Шофьорите трябва да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат резки маневри и да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

Ограничението е за следните участъци от републиканската пътна мрежа:

-автомагистралите;

-път I-1 Видин – Ботевград;

-път I-1 Благоевград – ГКПП „Кулата“;

-път I-4 п. в. „Коритна“ – Велико Търново – Шумен;

-път I-5 Русе - Велико Търново;

-път I-8 ГКПП „Калотина“ – ГКПП „Капитан Андреево“;

-път I-9 Дуранкулак – Варна - Бургас;

-път II-18 Околовръстен път София;

-път II-19 Симитли - Гоце Делчев;

-път II-86 Пловдив - Смолян;

-път II-99 Бургас - Царево.

Движението на тежкотоварните камиони над 12 т по същите направления ще бъде ограничено и в последния почивен ден – 26 декември (понеделник) от 14 ч. до 20 ч.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност днес от 12 ч. до 20 ч., и утре - 24 декември, от 8 ч. до 14 ч. ще има две ленти за излизащите от София на път I-1 (Е-79). При благоприятни метеорологични условия временната организация ще е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел „Даскалово“ до кръстовище „Драгичево“ от км 285+660 /кръстовището за Рударци/ до км 286+847 /бензиностанция „Петрол“/.

На 26 декември (понеделник) от 10 ч. до 20 ч. в същия участък ще има две ленти за влизащите в София. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.

Поради продължаващите ремонтни дейности на тръбата за Варна на тунелите „Витиня“ и „Ечемишка“ на АМ „Хемус“ преминаването през съоръженията се осъществява двупосочно в тръбата за София. Алтернативният маршрут на движение за избягване на ремонта в двата тунела е: от София за Варна е път I-1 - от 215-ти км /при пътния възел при 30-ти км на АМ „Хемус“ /Витинска река/ до км 204+200 - обходен път на Ботевград, а след това по път II-17 до пътен възел „Ботевград“ на АМ „Хемус“ и обратно.