Добри гости, коледари в Община Ген. Тошево

Добруджанци

24-12-2016, 09:30

Снимка:

Община Ген. Тошево

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Крос “Будители – 2016” събра над 100 деца в Ген. Тошево

Концерт "Нека се обединим за Ина“ в Ген. Тошево

От 10. 30 часа пред сградата на Общинската администрация ще се състои традиционния коледарски благослов

Добри гости, коледари навестиха днес Общинска администрация Генерал Тошево. Коледарите, предвождани от своя станиник, огласиха залата на третия етаж, където бяха посрещнати от стопанина – кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров и служители на администрацията. Облечени в характерни добруджански носии, момчетата при НЧ „Светлина – 1941” изпяхa няколко типични за региона кoлeдapcки пecни и oтпpaвихa нapичaния зa здpaвe, бepeкeт и благоденствие, пoкaзвaйки зaвидни пoзнaния зa фoлклopa и бългapcкитe тpaдиции в навечерието на Бъдни вечер.
В духа на традицията за благите си думи коледарите бяха дарени с топъл кравай и паричка.„Добри гости като вас винаги са чакани с нетърпение и приемани с радост. Бъдете здрави, усмихнати и щастливи. Желая ви много успехи !“, каза кметът на общината Валентин Димитров.
Днес, 24 декември, от 10. 30 часа пред сградата на Общинска администрация Генерал Тошево ще се състои традиционния коледарски благослов, на който ще изявят коледарски групи от града и селата.