В „Централен“ наградиха участници в ученически фотоконкурс

Кметът на район „Централен" Георги Стаменов награди класираните участници в ученическия конкурс за фотография „Улови мига на добото".

Конкурсът се организира от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и за пета поредна година е част от програмата й за превенция на насилието и агресията сред подрастващите.

Във възрастовата група до 7 клас първа награда спечели седмокласникът Михаил Маринчешки от СУ „Никола Й. Вапцаров”. На второ място се класира Виктория Уручева от ОУ „Княз Александър I” , на трето – Александра Атанасова от 6 клас на  СУ „Св. Паисий Хилендарски".

Първа награда във възрастова група 8-12 клас грабнаха Силвия Каванозова и Мирослава Павлова от 9 клас на Национална търговска гимназия. Давид Митев от ПГ по електротехника и електроника  се класира на второ място,  на трето - Петър Стайков от 12 клас на Професионалната гимназия по битова техника.

Победителите получиха подаръчни ваучери на стойност 80, 60 и 40 лв. от магазин за спортни стоки. Комисията раздаде и поощрителни награди – ваучери на стойност 20 лв. на още 11 участници, чийто снимки са позиционирани в изложба в сградата на район „Централен".

Извън класирането кметът на района връчи поощрителна грамота за участие на шестгодишния Теодор Тилев  с пожелание да продължава да улавя миговете на доброто и да сбъдне мечтата си като порасне да стане известен фотограф.