Фандъкова: В София бяха ремонтирани 51 училища и детски градини

СО е напреднала чувствително с конструктивни укрепвания и мерки за енергийна ефективност, сега започват дейностите по отводняване и цялостно асфалтиране на дворовете на училищата

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при посещение на 26 СУ "Йордан Йовков" в кв. "Княжево" и провери изпълнението на санираната сградата на учебното заведение и ремонта на неговия двор. На проверката присъстваха и заместник-кметът Ирина Савина и кметът на район "Витоша" Теодор Петков.

След като общината е напреднала чувствително с конструктивни укрепвания и мерки за енергийна ефективност, сега започват дейностите по отводняване и цялостно асфалтиране на дворовете на училищата.
Приключи цялостното изпълнение на мерки за енергийна ефективност в 26 СУ "Йордан Йовков", където е ремонтиран и двора. Продължава програмата за използване на възобновяеми енергийни източници - топлата вода в училището ще се произвежда от слънчев панел, който е монтиран на покрива на училището.
Тази програма е много важна, защото тя ни позволява да намалим вредните емисии от по-крайните квартали, които нямат централно отопление, каза Фандъкова. Подобни проекти се залагат навсякъде, където има възможност.
Пред училището са засадени дървета, които оформят парк. Дърветата са засадени като компенсаторно залесяване при изграждането на корекция на река Владайска по програма ИСПА.
Кметът Фандъкова благодари на кмета на район "Витоша" Теодор Петков за работата му и посочи, че е важно районните кметове да защитават проекти. В район "Витоша" тази година в образование са инвестирани около 600 000 лв.
През лятото са направени ремонти на детската градина във Владая и е изпълнено отводняване на двора на училището. Освен цялостния ремонт на 26-то училище, се изграждат 2 детски градини - реконструкция на старото Боянско училище, нова детска градина за пет групи в "Драгалевци".