Уволняват всички служители на Военния санаториум в Поморие

Парите

24-12-2016, 13:00

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Община Поморие иска военния санаториум

Датата, от която санаториумът се закрива е 1 февруари 2017

Кметът Иван Алексиев е получил официално уведомление за предстоящо масово уволнение на служителите на Военния санаториум, съобщиха от община Поморие. Писмото от Дирекция „Бюро по труда” е получено след пресконференция, на която кметът обяви, че иска санаториумът да се прехвърли на общината. Уведомлението е подадено от управителя на Военния санаториум д-р Дарина Цветанова. Като основание се посочва заповед на министъра на отбраната санаториумът да бъде изваден от състава на Военномедицинска академия и предадена на дружество„Вита” ЕООД – гр. Велинград.
Датата, от която санаториумът се закрива е 01.02.2017 г. Броят на уволнените служители съвпада с броя на списъчния състав на болницата към този момент – 45 цивилни служители. Прекратяването на трудовите правоотношения ще се извършва заради закриване на предприятието. Ще бъдат прекратени трудовите правомощия и с още 28 общи работници, назначени по Допълнително разписание, или общо 73 служители ще бъдат уволнени.
В писмото си до Дирекция „Бюро по труда” – Поморие,  д-р Цветанова информира, че за изпълнението на заповедта на военния министър, писмено е уведомена синдикалната организация, проведени са предварителни консултации и е постигнато споразумение.