Динамично време в последната седмица на 2016г.

По Черноморието ще духа силен северен вятър

В началото на седмицата ни очаква затопляне. В понеделник облачността ще е променлива, вятърът много слаб. Максималните температури ще се повишат до 5-6 градуса.

Във вторник облачността отново ще е променлива, следобед, по топъл фронт, е възможно да превали предимно дъжд. Вятърът ще променя посоката си в началото на деня ще е от югозапад, по-късно от запад, а вечерта над целия район ще се усилва от северозапад. Температурите ще се повишат и преобладаващите минимални ще са от минус 1 до плюс 4, а максималните между 4 и 9 градуса.

Още през нощта срещу сряда с умерен вятър от север-северозапад ще нахлува студен въздух. Облачността отново ще се увеличи, на много места ще превали  слаб сняг. Главно в Североизточна България ще се образува тънка снежна покривка, а по пътищата ще има заледени участъци. Минимални температури между минус 2 и плюс 3, максимални 3-4 градуса.

В края на работната седмица /в четвъртък и петък/ ще е облачно, студено, ще превалява сняг. По Черноморието ще духа силен северен вятър със скорост 12-15 и пориви 18-22 м/сек. Температурите ще са с малък дневен ход през целия ден от минус 3 до плюс 2 градуса. Вълнението на морето ще се увеличи до 3-4, в открито море и на юг 4-5 бала.

През последния ден на 2016 облачността ще намалее, във вътрешността на  района и до слънчево, вятърът ще отслабне.

В новогодишната нощ ще бъде ясно, почти тихо имного студено с минимални температури от минус 10 до минус 5 градуса. На 1-ви януари очакваме предимно слънчево време, обръщане на вятъра от югозапад и плахо повишение на максималните температури.