В Плевен почетоха паметта на загиналите в Кербала преди 13 години

В ритуала участваха военнослужещи от формирования 22160, 38220 и 42800 – Плевен и Представителният духов оркестър на Сухопътни войски

Днес, 27 декември, се навършват 13 години от трагичния инцидент в Кербала, прекършил младия живот на достойни синове на Република България, за които чест и дълг означаваха всичко, припомнят от "Сухопътни войски".

Пред КПП на войскови район-Плевен се проведе ритуал по отдаване на почит с венци и цветя пред паметната плоча на загиналите от състава на Пета Шипченска механизирана бригада -  офицерски кандидат Иван Инджов, офицерски кандидат Свилен Киров, офицерски кандидат Гърди Гърдев и офицерски кандидат Димитър Димитров.

В ритуала участваха военнослужещи от военните формирования 22160, 38220 и 42800 – Плевен и Представителният духов оркестър на Сухопътни войски.

Началникът на щаба на военно формирование 22160 - Плевен подполковник Пламен Маринов прие строя на почетния караул и произнесе слово по повод годишнината от кървавият атентат, в което каза, че датата 27-ми декември никога няма да бъде забравена, защото тя е белязана с много скръб и тъга.

Да почетат паметта на загиналите присъстваха командирите на военни формирования от гарнизон Плевен и военнослужещи.