Открити са и трите черни кутии на катастрофиралия Ту-154

Според някои версии причина за инцидента е попадане на предмети в двигателя

Продължава разследването на катастрофата на руския самолет, който падна във водите на Черно море. Руски медии, цитирани от Ройтерс, съобщават, че са открити и трите черни кутии на катастрофиралия Ту-154.

Към момента руското военно министерство е потвърдило за намирането само на едната кутия, записваща параметрите на полета. Тя вече е предадена за дешифриране в Москва. Според някои версии причина за инцидента е попадане на предмети в двигателя. Специалисти не отричат възможността машината да е била заредена с некачествено гориво, което е довело до загуба на мощност и спиране на двигателя.

Възможно е и пилотът на самолета да е допуснал грешка. В издирвателните операции участват близо три хиляди души. В това число 200 водолази. Край Сочи са пристигнали много кораби и самолети на руските военни сили, които също претърсват района.

Общият брой на намерените тела достигна 15, уточни източник на агенцията. В района, където се разби руският военен самолет, до този момент са извадени и 223 фрагмента на човешки тленни останки. Идентифицирането им се извършва в Москва.