Заболеваемостта в Старозагорско не е в епидемични стойности

Нови 76 случая на варицела са регистрирани в областта

През изминалата седмица са регистрирани общо 246 случая на остри респираторни заболявания при 272 за предходната седмица. Заболеваемостта спада и е 179, 81/000 Регистрирани са общо 86 случая на заразни заболявания, при 57 за предходната седмица.

Няма увеличение на острите респираторни заболявания в Старозагорска област, както и не са отчетени епидемични стойности Това каза за starozagorci.com  д-р Таня Перчемлиева от Регионалната здравна инспекция. Стойностите са обичайни за сезона. Нови проби ще бъдат изпратени в референтната лаборатория в началото на 2017 година. Тя допълни, че ежедневно се следи заболеваемостта при потърсилите лекарска помощ.

Очаква се повишение на стойностите след празничните дни, тьй като тогава хората ще се върнат на работните си места, а учениците ще тръгнат на училище.

Нови 76 случая на варицела са регистрирани в областта. Болните са от Стара Загора, Казанлък, Раднево, Гурков. Данните сочат, че случаите са с 32 повече в сравнение с предходната седмица.

Четирима болни от скарлатина са регистрирани в  Стара Загора и село Ръжена. От ентероколит са се разболели 4 души от Стара Загора и селата Паничерево и Черна гора.

Вирусен хепатит е установен при двама болни от Стара Загора и село Калояновец.

През изминалата седмица не са регистрирани епидемични взривове.

starozagorci.com