Днес е обсъждането на проекто-бюджета за 2017 г. на Добрич

Както и поемането на дългосрочен дълг

Община Добрич организира днес публично обсъждане на проекта на бюджета за 2017 година. То се проведе от 15.00 часа в Голямата зала на Община град Добрич.

Кметът Йордан Йорданов отправя покана към всички желаещи граждани да присъстват на обсъждането. За постъпилите становища и предложения от публичното обсъждане ще бъде съставен протокол, който ще се приложи като неразделна част от проекта на общинския бюджет при внасянето му за разглеждане от Общински съвет.
От 16.00 часа ще се проведе публично обсъждане на предложение за поемане на дългосрочен дълг. Максималният размер на дълга е 11 млн. лева. Той ще бъде поет с договор за общински заем. Със средствата ще се осъществи съфинансиране на проект „Воден цикъл“ – до 10 млн. лева, на изграждане на система за видеонаблюдение – до 60 000 лева, конструктивно укрепване на детски градини по проекти, включени в Инвестиционната програма на общината – до 400 000 лева, и мостовото финансиране по проекти, финансирани със средства от Европейския съюз. Срокът за усвояване на средствата е 30 месеца.