Джазово настроение в Операта с „Акага Симфони”

Последният концерт за 2016 година на Опера Пловдив ще бъде с музикантите от „Акага” днес като част от традиционния Новогодишен бал в операта. Проектът „Акага симфони” обединява оркестъра на Операта с диригент Константин Добройков и музикантите от култовата БГ група. Двете формации ще изпълнят части от Уестсайдска история на Бърнстейн, както и най-известните парчета на „Акага” в нов араньимент. Музиката на групата, която е сформирана през 1992 от тогавашни студенти от Консерваторията,  представлява уникална комбинация от фюжън-джаз, фънк, фолклорна музика, реге, соул и дори хип-хоп.  Напоследък „Акага” свирят повече в чужбина и това ще е една от малкото възможности за меломаните да им се насладят при това в комбинация с професионалистите от оркестъра на Опера Пловдив.
Началото на концерта е от 21 часа в Дом на културата, а преди него от 19 часа е класическата програма „Шампанско с Виена Фолксопер” , в която традиционно присъстват солисти на прочутата австрийска опера, в която за Нова година традиционно се изпълняват оперертите на Шраус.
Билети за „Акага симфони’ и „Шампанско с Виена Фолксопер”  - двата концертна от Новогодишния бал в операта, се продават на касата на Концертна зала, в Билетен център пред Общината и в ивентим.