ВКС остави в сила присъдата за Мариян, убил Ина на пешеходна пътека

Крими

29-12-2016, 12:39

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургаски съд осъди мъж на 2 години затвор, карал без книжка

Той ще остане в затвора за близо четири години

Върховният касационен съд остави в сила въззивно решение на Бургаския апелативен съд по делото срещу Мариян Ламбов, който причини смъртта на 28-годишната Ина Симеонова на пешеходна пътека в Бургас. 
С решение от 12.10.2016 г. БАС намали наказанието лишаване от свобода на подсъдимия от четири години и осем месеца на три години и осем месеца и увеличи срока, през който Ламбов да бъде лишен от право да управлява автомобил от три на четири години. 
С решение по наказателното дело върховните магистратите са приели, че жалбите на подсъдимия Ламбов и на частните обвинители са неоснователни и следва да бъдат оставени без уважение.
47-годишният Мариян Ламбов е признат за виновен в това, че на 25.04.2015 г., около 10,20 ч. в гр.Бургас, на пешеходна пътека, на бул „Тодор Александров“, в посока пл. „Трапезица“, при управление на товарен автомобил марка „Ивеко“, е нарушил правилата за движение, допуснал пътно - транспортно произшествие с пресичащата пешеходна пътека тип „ зебра“ Ина Симеонова и по непредпазливост причинил смъртта й.
Решението на ВКС не подлежи на обжалване.