Гръцкият посланик в Бразилия е в неизвестност от понеделник

Полицията в Рио обяви, че трупът му е открит в изгорял автомобил

Мистериозно изчезване на гръцкия посланик в Бразилия. Дипломатът е в неизвестност от понеделник.

Преди няколко часа колата му била намерена в Рио, а в нея било открито обгорено тяло. Все още не са излезли резултатите от експертизата на тленните останки. Посланикът е видян за последно в понеделник вечерта, когато напуснал дома на приятели на неговата съпруга. Жилището се намирало в бедно предградие на Рио.

Кириакос Амиридис е посланик в Бразилия от началото на годината. Преди това е бил консул в Рио. Той живее в столицата на Бразилия, но е бил отпуск до 9 януари и е отишъл в Рио за празниците.

Междувременно полицията в Рио обяви, че е намерен трупа на гръцкия посланик в Бразилия, Кириакос Амиридис, пише "Български новини". Трупът е открит в изгоряла бяла кола с номера, които съвпадат с тези на колата, която посланика е бил наел.

Все още няма информация за това, как автомобила е попаднал там и кой е отговорен за трагичния изход. Издирването на посланика бе поето от отдела по убийства на Рио де Жанейро. Трупът е прехвърлен в Медицинския институт на Нова Игуасу за аутопсия.

До момента нито гръцкото посолство в Бразилия, нито гръцкото консулство в Рио са направила официален коментар по случая.