Бюджет 2017 предвижда още детски градини и обновяване на училищни дворове

Важен инфраструктурен проект, който ще се реализира през 2017-та, е южният обход

В бюджета на Бургас за 2017 година са предвидени средства за изграждането на нови детски градини и обновяване на външните пространства в училищата. Зам.-кметовете на Община Бургас Йорданка Ананиева, Руска Бояджиева и Красимир Стойчев представиха финансовата рамка пред жители на комплекс "Меден рудник". Един от акцентите в бюджета за следващата година е сигурността. За тази цел ще бъде изградено видеонаблюдение във всички ясли, детски градини и линиите на обществения транспорт.
През тази година ще приключи изграждането на новия корпус на ЦДГ 11 "Чайка" в "Меден рудник". В нея ще бъдат открити яслени групи, тъй като в тази част на най-големия комплекс има нужда от повече такива места. Община Бургас изгражда новата детска градина със средства от ОП "Образователна инфраструктура". Чрез тази програма наскоро беше завършен успешно проектът за реконструкция на училищния двор на ОУ "Елин Пелин". 
След Нова година започва изграждането на още една детска градина в "Меден рудник". Тя ще бъде най-иновативната не само в Бургас, но и на територията на цялата страна. Детското заведение ще бъде направено от екологични материали. По този начин ще се намалят разходите за енергия и ще се пестят природни ресурси. Детската градина ще има специфична образователна функция. Там децата ще бъдат възпитавани да пазят природата и нейните богатства.
Амбицията на Община Бургас е да продължи обновяването на дворните пространства на училищата. В ОУ "Петко Росен" ще бъде изградено спортно игрище със съвременна визия. Готов е и проектът за реконструкцията на училищния двор на СУ "Константин Петканов", а работата там ще започне при първа възможност. 
Важен инфраструктурен проект, който ще се реализира през 2017-та, е южният обход на Бургас, който ще осигури извеждането на транзитния трафик извън града.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"