Отмениха автобусите за Бургас и Варна

Мисия София

31-12-2016, 10:30

Снимка:

Кадър:Канал 3

Автор:

Руслан Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

При нужда ще се затварят малки пътни участъци за почистване

От София рейсовете ще потеглят след 14.00 часа

Празен осъмна паркингът на Централна Автогара, след като всички сутрешни автобуси по направлението Бургас и Варна бяха отменени. Това съобщи дежурната диспечерка от "Информацията" на автогарата.

Всички фирми са отменили пътуването с изключение на една, чийто рейс потегли в 9.30 в направлението Стара Загора и Сливен, докъдето движението не е спряно, информира Канал 3.  Ще пътуват обаче обедните и следобедните автобуси от 14.00 часа нататък, уточниха от автогарата.
Тогава ще бъдат възобновени линиите към Варна и Бургас, но колите няма да ходят до Слънчев бряг, нито до други направление във Варненска област, с изключение на морската столица.
Имаше и неприятно изненадани пътници, закупили билети за Бургас предварително, и то в двете посоки - отиване и връщане. Хората разбраха, че рейсовете са отменени едва на билетните каси.
"Това е такъв стрес! Пътувам до Стара Загора, но понеже автобусът е до Бургас, е спрян. Имах билет за отиване и връщане на 3 януари. Поне ми възстановиха парите", разказа жена, която успя да сири място в единствения потеглящ автобус по направлението.
Припомняме, че движението до Сливен не е спряно,но от пътен възел "Петолъчката" и на магистралата на бургаска теририя - край Айтос и Карнобат, движението е преустановено заради снегонавявания и липса на видимост. Там през нощта и до момента останаха блокирани десетки коли. 
Очаква се около 14.30 движението в района да бъде възстановено. А заради зимната блокада в Бургаска област бе обявено бедствено положение.