Директорът на РЗОК - Русе д-р Калоян Копчев отвръща на УМБАЛ – Русе

Новините

31-12-2016, 10:54

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

НАП – Русе: Новите подоходни декларации вече са достъпни в сайта на НАП

Директорът: Смятам за несериозно, унизително и непрофесионално написаното от уважаваща себе си “високотехнологична европейска УНИВЕРСИТЕТСКА болница

Директорът на РЗОК - Русе д-р Калоян Копчев изпрати писмо до медиите, в което обвиненията на УМБАЛ – Русе. Припомняме, че от русенската болница на 29.12. изпратиха прессъобщение за пуснат от заведението сигнал до министъра на здравеопазването, прокуратурата и НЗОК  „относно нарушаване правилата за извършване на проверки от длъжностните лица на РЗОК-Русе и нарушаване правата на гражданите, предвидени в Конституцията на Република България“. Според  УМБАЛ – Русе д-р Копчев  е бил "във видимо нетрезво състояние", с телевизионен екип на „Господари на ефира“,  и охраната се опитала да ги спре. Директорът  е заявил, че прави "проверка на дейността на отделението по физикална и рехабилитационна медицина", а бил в отпуск.

 

Публикуваме  текста, изпратен  от  д-р Калоян Копчев:

 

"Във врьзка с прессъобщение на УМБАЛ Русе от 29.12.2016 г. заявявам:

 

Със Заповед № РД-09-1584/28.12.2016 г. и на основание чл. 72 ал. 2 от ЗЗО е назначена проверка в УМБАЛ Русе със срок на проверката 28.12.2016 г. – 30.12.2016 г. Същата тече и в момента.

 

На 29.12.2016 г. аз присъствах на територията на УМБАЛ Русе, където бе и проверяващия екип.

 

КАТЕГОРИЧНО ОТХВЪРЛЯМ ВСИЧКИ ОБВИНЕНИЯ НА УМБАЛ РУСЕ, КОЕТО ЩЕ СЕ ВИДИ ПРИ ИЗЛЪЧВАНЕТО НА РЕПОРТАЖА НА „ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА“. 

При влизането ми в лечебното заведение се легитимирах с официален документ. 

Факт е, че съм в платен отпуск, което не ми забранява по никакъв начин да контролирам колегите си. 

Факт е, че посетих УМБАЛ Русе на 29.12.2016 г. около 8.00 ч., в приемно време за пациенти, какъвто потенциално е всеки гражданин. За присъствието си уведомих с телефонно обаждане изпълнителния директор д-р Иван Стоянов. Разговорът е записан в реално време. 

Факт е, че екип на „Господари на ефира“ бяха в лечебното заведение. Присъствах при отказа да бъдат допуснати. 

Смятам за несериозно, унизително и непрофесионално написаното от уважаваща себе си “високотехнологична европейска УНИВЕРСИТЕТСКА Болница“. 

РЗОК Русе извършва ежемесечно проверки на ВСИЧКИ болници на територията на областта. С дейността си институцията контролира разходването на парите на здравноосигурените лица. Факт е, че това не се харесва на тези, които желаят да получават пари неправомерно.

 

КАЛОЯН КОПЧЕВ

30.12.2016 г."