Да се купи кувьоз за УМБАЛ Бургас от дарението на Бачийски

Мисия Бургас

02-01-2017, 13:52

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Майка дари кувьоз на Отделението по неонатология в Бургас

Младият парламентарист дари десетки хиляди левове за каузата на здравеопазването

Каузата за закупуването на модерен кувьоз от най-ново поколение за нуждите на Неонатологичното отделение на УМБАЛ Бургас събра най-сериозна подкрепа в анкетата, инициирана от общинския съветник от СЕК Константин Бачийски.
Младият парламентарист обяви, че дарява всичките си заплати като общински съветник за закупуване на модерна апаратура за здравеопазването на Бургас. Става въпрос за десетки хиляди левове - жест, който малцина преди него са правели. 
Константин Бачийски потърси мнението на бургазлии и обяви няколко каузи, за които в последната седмица можеше да се гласува. Най-сериозна подкрепа - 44 % събра предложението за закупуването на нов кувьоз за Неонатологията.  В отделението, което спасява животите на новородените, има няколко кувьоза, но те са дарени през 90-те години и вече са морално остарели.
"Може би чисто емоционално повечето хора подкрепиха идеята за закупуване на кувьоз заради това, че е свързан с живота на новородените", каза Бачийски. На второ място в гласуването е хирургическият микроскоп за неврохирургията на УМБАЛ Бургас, а на трето - мобилният рентген.