Йоана Христова е новият заместник-кмет на София по екология

Христова е работила 16 години в Министерството на околната среда и водите и 7 години е била координатор на България за Европейската агенция по околна среда.

Йоана Христова е новият заместник-кмет на София по екология. Тя ще заеме мястото на подалата оставка в края на миналата година Мария Бояджийска, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова. 

Христова е работила 16 години в Министерството на околната среда и водите и 7 години е била координатор на България за Европейската агенция по околна среда. В последните две години тя е имала собствен бизнес в сферата на консултантските услуги. "Тя е много опитен експерт. Започнала е от възможно на-ниското ниво в екоминистерството и е стигнала до директор на дирекцията, която контролира изпълнението на европейските проекти", каза Фандъкова.

Христова посочи за свои основни приоритети в бъдещата си работа като заместник-кмет подобряване качеството на въздуха, по-зелена София, реализация на проекта за инсталация "Топлофикация София", която да оползотворява горивото, произведено в завода за боклук, възстановяване на Западния парк и диалог с гражданите и бизнеса.