Д. Митов: Дипломатите ни реагираха бързо след атентата в Турция

МВнР препоръчва на българските граждани да отложат планирани пътувания до Република Турци

Българските дипломати реагираха изключително бързо след атентата в Турция и показаха, че може да се разчита на тях, заяви Даниел Митов, министър на външните работи в оставка, в студиото на БНТ.

Животът на пострадалата българка беше е вън от опасност. Посланикът ни Надежда Нейнски е посетила жената на място в болницата, заяви външният ни министър.

Всичко, което видяхме в нощта на самото нападение и след това доказва, че българската дипломация може да бъде активна и полезна за българските граждани на територията на съответна държава, в случая в Турция. Имали сме пълното съдействие на властите в Анкара и Истанбул. Така че нямаме никакви причини да се оплакваме в случая от гледна точка на взаимоотношения и активност на българската дипломация, коментира Даниел Митов.

МВнР препоръчва на българските граждани да отложат планирани пътувания до Република Турция до нормализиране на обстановката, освен при необходимост. В случай на неотложна необходимост от осъществяване на пътуване следва да бъдат съобразявани сериозността на извънредно положение и въведените допълнителни мерки за сигурност в страната, като стриктно бъдат изпълнявани разпорежданията на органите за сигурност.