Предупреждение за лошо време в Каварна

Очакват се интензивни валежи от сняг, съчетани със силен северен вятър

Опасни метеорологични явления се очакват в края на седмицата според НИМХ.  В четвъртък следобед се очаква увеличение на облачността и валежи от дъжд и сняг. Още през нощта срещу петък ще започне рязко влошаване на времето. Очакват се интензивни валежи от сняг, съчетани със силен северен вятър и условия за навявания. В петък, събота и неделя (6, 7 и 8 януари) се очаква максималната температура да бъде около минус 5 градуса. Сутрин се очаква термометрите да показват минус 15 - минус 17 градуса.
Община Каварна препоръчва да се съобразявате с метеорологичната обстановка и да пътувате само в краен случай. Ако е наложително, автомобилите да бъдат оборудвани с всичко необходимо за пътуване в тежки зимни условия и заредени с гориво. Задължително е и батериите на мобилните телефони да са заредени.
От община Каварна наапмнят, че съгласно Наредба № 1 на Общински съвет  за осигуряване на обществения ред, опазване на околната среда и собствеността на територията на община Каварна гражданите, фирмите, учрежденията и търговските обекти са задължени да почистват тротоарите пред сградите си от падналия сняг. Почиствайте снега своевременно преди да се заледи и създаде опасност за травми. 
При обилен снеговалеж призоваваме гражданите да не ползват личните си автомобили за да не пречат на снегопочистващите фирми да си вършат работата.