Обвиненият за убийство в Куртово Конаре обжалва ареста си

Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че Илиян Рангелов е автор на извършеното деяние

Днес Пловдивският Апелативен съд ще разгледа жалбата на Илин Рангелов срещу решението на  Пловдивския окръжен съд.

Затвор от 10 до 20 години е наказанието, което се предвижда в Закона за извършеното от Рангелов престъпление. Той е направил пълни самопризнания пред разследващите.

Съдът намери, че са налице всички, предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най–тежката мярка за неотклонение спрямо Илиян Рангелов. За извършеното престъпление НК предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години затвор.

Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че Илиян Рангелов  е автор на извършеното деяние. Съдът прецени, че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие, както и да извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка за неотклонение от „Задържане под стража”.
Припомняме, че около полунощ на 28/29.12.2016 г., след като не се появила на обичайното място, от където тръгвала на работа, в близост до дома в който живеела беше намерена убита 26-годишната Милена. Малко по-късно беше арестуван годеникът й, който се оказа, че страда от патологична ревност.

На предишното съдебно заседание стана ясно още, че убиецът на момичето е направил опит да се самоубие в ареста чрез прерязване на вените. Как обаче е станало това, все още не е изяснено.