Енерго Про обещава да не спира тока при ниски температури

Новините

05-01-2017, 12:08

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Булмаркет Рейл Карго“: Депонираните край Русе цистерни от Хитрино са напълно безопасни

При извънредна ситуация на разположение са 384 екипа

ЕНЕРГО-ПРО Мрежи мобилизира 20 допълнителни аварийни екипа във връзка с очакваното влошаване на метеорологичните условия в Североизточна България. 82 екипа на електроразпределителното дружество са в постоянна готовност да реагират своевременно при възникване на повреди по електрическите съоръжения в областите Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Търговище, Велико Търново, Габрово, Русе и Разград. При извънредна ситуация на разположение са 384 екипа. Компанията има и подготвени планове за пренасочване на специалисти и техника от един район към друг.

 

Екипите са напълно оборудвани с необходимите материали, инструменти, лични предпазни средства и облекло, разполагат с всички необходими комуникационни средства за обмен на информация с Центровете за управление на мрежата. В готовност са 410 високопроходими автомобила, 317 екипни автомобила с нормална проходимост и 149 специализирани автомобила – багери, автокранове, автовишки и други.

 

Въпреки очакваното влошаване на метеорологичните условия отчетниците на електроразпределителното дружество ще продължат да отчитат консумираната електроенергия по обичайния график. Денонощният телефонен център на компанията 0700 1 61 61 също е в готовност да поеме по-високо натоварване при възникване на извънредни ситуации.