Зукърбърг започна да изпълнява новогодишното си обещание

През новата година той ще обикаля всички щати в страната

Създателят на социалната мрежа "ФейсбукМарк Зукърбърг планира да прекара новата 2017 г. обикаляйки Съединените щати, за да изпълни новогодишните си обещания. Тази година, Зукърбърг реши да посети всички щати и да създаде приятели във всеки един. Миналата година Зукърбърг си обеща да пробяга 365 мили и да научи китайски. Той твърди, че го е изпълнил.

За да изпълни условието на задачата, Зукърбърг трябва да посети още 30 щата. Както самият той пише в публикация на страницата си, до идеята, че трябва да опознае Съединените щати и американците по-добре го подтикнали събитията през 2016.

"След тази трудна година, се надявам да изпълня това обещание, да общувам с хората - да разбера как живеят, с кого и как работят и какво мислят за бъдещето", казва Зукърбърг.

Според интернет милиардера в момента човечеството се намира в "повратна точка от историята."

"В продължение на десетилетия, технологиите и глобализацията ни направиха по-продуктивни и обединени. Това ни даде много предимства, но също така доведе до факта, че живота на много хора става все по-сложен. Това, от своя страна, доведе до разделение в обществото и то в такъв мащаб, какъвто не съм виждал през целия си живот. Трябва да променим правилата така че те да работят за всички", написа още Зукърбърг.

Под поста си той е натрупал 11 хиляди коментари. Хората канят Зукърбърг да посети техните градове и щати, обещават да го почерпят в ресторанти, препоръчват какви забележителности да посети. Но най-много искат да се срещнат с него лично.

Преди известно време в мрежата се заговори, че Зукърбърг се готви да участва в президентските избори. Тези слухове се появиха след като потребители в мрежата намериха неподписани документи, говорещи, че ако Зукърбърг започне да работи за правителството, той ще запази контрола върху компанията Facebook .