Лина Медина е най-младата майка в документираната световната история

Булевард

05-01-2017, 14:05

Снимка:

youtube/кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Близнаци се родиха в две различни години

На 14 май 1939 г, когато Лина е на 5 г. и 7 м., става майка на син, когото кръщават Гилермо

Лина Медина е най-младата майка в документираната световна история. Тя е родена през 1933 г. в  Тикрапо, Перу.

За нейната бременност се разбира, когато родителите и я водят на преглед в болница заради подуване на стомаха. Лекарите констатират седеммесечна бременност, като изпращат детето в столицата Лима за допълнителни изследвания. Там специалистите потвърждават бременността и.

Лина е страдала от хормонално нарушение довело до ранен пубертет. Тя е получила менструален цикъл още на 3-годишна възраст.

На 14 май 1939 г, когато Лина е на 5 г. и 7 м.,  става майка на син, когото кръщават Гилермо. Раждането е с цезарово сечение. Бебето се ражда напълно здраво и тежи 2,700 кг. Родителите на Лина скриват от нея факта, че е станала майка и представят Гилермо като неин брат. Тя научава истината когато става на 10 г.

Бащата на Гилермо е неизвестен. Първоначално заподозрян и арестуван е бил бащата на Лина Медина. Съдът го освобождава по-късно, заради липса на доказателства.

По-късно Лина започва работа като секретарка в болница, където и помагат да се образова и да запише сина си в гимназия. През 1972 г. тя се омъжва и ражда втория си син. За съжаление Гилермо умира през 1979 г. от рак на костите.

Семейството живее в беден квартал в столицата Лима познат като Chicago Chico.

През изминалата година медицинският феномен Лина Медина отказва интервю за агенция Ройтерс, като заявява , че иска да остави всички медийни изяви зад гърба си.