Едната пострадала при катастрофата на околовръстния път е в кома

Инцидентът е станал между отклоненията за "Бояна" и "Драгалевци" в посока Перник

Пострадалата 47-годишната жена при катастрофата на Околовръстния път и бул. „България“ е без опасност за живота. Това съобщи за „Фокус“ говорителят на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ Мария Пойразова. „Хирурзи са я оперирали, тъй като има счупване на един от пръстите и луксация на друг“, каза говорителят на болницата.

Другата пострадала при същата катастрофа 49-годишна жена е в медикаментозна кома, състоянието ѝ е стабилно, съобщи говорителят на ВМА Любомир Методиев. „Жената, която е докарана при нас е на 49 години с политравма, при която водеща е черепно-мозъчната травма“, каза Любомир Методиев. Той обясни, че тя е на изкуствена белодробна вентилация ѝ и предстоят контролни образни изследвания в рамките на утрешния ден.

По думите му не може да се каже категорично дали има опасност за живота на жената. На 4 януари след 21.00 часа става верижна катастрофа с четири коли, която блокира движението по южната дъга на Околовръстното шосе на София.

Инцидентът е станал между отклоненията за "Бояна" и "Драгалевци" в посока Перник. Ранени са две жени, които са с опасност за живота. Една кола, управлявана от 22-годишен, удря друг автомобил и се забива в табелата на близката бензиностанция. Зад волана на другата кола, която вероятно също има вина за инцидента стои 20-годишен младеж.

Той от своя страна блъска друг, малък лек автомобил, в който са пътували две жени. Те буквално са били затиснати в колата и се е наложило намесата на пожарникари, които да ги извадят. От силния сблъсък едната жена е излетяла от предната седалка и се е озовала в багажника. И двете са настанени в болница с опасност за живота. Според полицията вероятно става въпрос за гонка. А ранените жени в едната кола са случайни жертви.