И община Добрич предупреждава за рязко влошаване на времето

Очаква се скоростта на вятъра да достигне с пориви до 24-28 м/сек.

Община град Добрич информира гражданите, че се наблюдава тенденция за влошаване на времето. По данни на Националния институт по Метеорология и Хидрология при БАН филиал Варна, в Североизточна България под влияние на Средиземноморски циклон в нощта срещу петък ще нахлува студен въздух. Валежите ще се усилят  и до сутринта в петък ще са навсякъде от сняг и в комбинация със силния вятър ще се създават условия за снежни виелици, навявания и преспи. Очаква се скоростта на вятъра да достигне с пориви до 24-28 м/сек.

При условията на усложнена метеорологична обстановка, причинена от силния вятър и очакваните ниски температури и виелици Община град Добрич призовава гражданите да ограничат своите излизания до нормализиране на обстановката. В случай, че това е наложително да заострят вниманието си за падащи предмети и по възможност да се движат далече от сгради, дървета и стълбове.

При инциденти, гражданите могат да се обаждат на следните телефони в Община град Добрич,  на които е осигурено денонощно дежурство:

-          058/60 27 24

-          058/60 56 24