Симитли е готов за Йордановден

Хвърлянето на осветения кръст в река Струма ще бъде днес от 11:30 часа

С пълна сила продължават проявите в община Симитли, свързани с празничните дни през месец януари 2017г. След 1 януари, когато кукерските групи от  Симитли сурвакаха за здраве и берекет, жителите и гостите на общината ще могат да присъстват от 7:30 до 11:00 часа днес на тържествената църковна служба за Йордановден в храм „Рождество на Пресвета Богородица”. Датиращото от незапомнени времена хвърляне на осветения  кръст в река Струма ще бъде в петък от 11:30 часа.
XIV фестивал на кукерските и маскарадните игри в община Симитли ще бъде проведен на 14 януари 2017 г., събота, от 10:00 часа на стадион „Септември”. Освен че поддържа традицията жива, фестивалът с всяка изминала година намира все повече последователи у нас и в чужбина. Тази година стадион „Септември” ще бъде домакин на най-красивата феерия от цветове , багри и кукерски костюми.
 
В календара се отделя подобаващо място и за честването на ромската нова година на 14 януари – Банго Васил. Бабинден,  пак по силата на отдавнашна традиция, ще бъде отбелязан на 21 януари, когато ще бъде и наградено бебе на годината.