Усложнена пътна обстановка в Старозагорско

Заради ураганен вятър и снегонавявания, има и затворени пътища

„Пътната обстановка е тежка. Заради ураганен вятър и снегонавявания има затворени пътища в Старозагорско”, съобщи Илия Златев, началник на Областно пътно управление Стара Загора.

Заради нулева видимост за всички автомобили е затворен Подбалканския път София-Бургас в участъка между Мъглиж и Николаево. Шофьорите могат да използуват алтернативен маршрут през село Ягода-Шаново-Зимница – Николаево. Пътят ще остане затворен до утихване на вятъра. Затворен е и пътят от рад Крън за град Шипка, отново заради нулева видимост и вятър. Алтернативен маршрут може да се ползва през селата Шейново и Дунавци.

Забранен за движение на товарни автомобили над 12 тона е пътят от Стара Загора за Казанлък, в участъка при разклона за Мъглиж.

В прохода Шипка вали сняг и има силен вятър. Темпетратурата е -13 градуса. Машините обаче работят непрекъснато и движението се осъществява при зимни условия. Проходът на Републиката също е отворен за движение, но и там има силен вятър и сняг. И за двата прохода важи забраната за движение на ТИР-ове над 12 тона.

Пътните платна по автомагистралите  „Тракия”  и „Марица” в Старозагорска област  са почистени и движението е при зимни условия.