Петнадесет снегорина почистват улиците на Добрич

Домашен социален патронаж доставя храна на абонатите си

Уличната мрежа в Добрич се почиства от 15 снегорина на почистващата фирма. Приоритетно се работи по булевардите и основните направления, които поемат пътникопотока, съобщи кметът Йордан Йорданов.
Служители на общинското предприятие "Устойчиви дейности и проекти" почистват ръчно и с малки роторни снегорини тротоарите и малките улички в централна градска част.
"Настилките са почистени, но заснежени, поради непрекъснатия снеговалеж и навявания. Служители на Общината непрекъснато контролират процеса на почистване. Необходимо е личните автомобили да не бъдат паркирани на пътното платно, защото пречат на снегопочистващата фирма", посочи кметът.
Той информира още, че Домашен социален патронаж доставя храна на абонатите си, като са снабдени със сухи пакети, които да обезпечат нуждите им до понеделник.
Градският транспорт се движи. Още сутринта са изпразнени контейнерите. Пътят за Варна е затворен и камионите не могат да стигнат до сметището в село Стожер. Към момента няма проблем с препълнени контейнери за смет.